APPLY NOW
Οι άνθρωποι μας
“Δουλεύοντας στα McDonald’s απέκτησαπερισσότερη αυτοπεποίθηση

Antonis, 20 CREW

 • Η ιστορία του ΑντώνηExpand

  Collapse

  ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΟΝΙΔΗΣ, 20, CREW, ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ
  “Προσφέρουμε αγάπη και χαμόγελο στον κόσμο”

  Κατάγομαι από Ελλάδα και στην Κύπρο ήρθα το 2017 για να υπηρετήσω τη στρατιωτική μου θητεία στο Σταυροβούνι, στην περιοχή Λάρνακας. Μόλις τελείωσα τη θητεία μου επέστρεψα στην Ελλάδα και ένα χρόνο αργότερα βρήκα μία αγγελία για θέση εργασίας στα McDonald’s τόσο δελεαστική που με έκανε να θέλω να γυρίσω Κύπρο. Δωρεάν διαμονή για ένα χρόνο, δωρεάν γεύμα κάθε μέρα, πλήρης εκπαίδευση, με πολύ καλό και σταθερό μισθό και σημαντικά ωφελήματα. Τέτοιες ευκαιρίες δεν τις βρίσκεις κάθε μέρα. Το ότι γνώρισα τις ομορφιές του νησιού και τους ανθρώπους του από κοντά την πρώτη φορά που ήμουν εδώ, ήταν ακόμα ένας από τους λόγους που με έκαναν να θέλω να επιστρέψω. Πράγματι, έκανα την αίτηση και αμέσως μετακόμισα. Δεν το μετάνιωσα ούτε για μια στιγμή.

  Το φιλικό περιβάλλον στα McDonald’s έκανε την προσαρμογή μου πολύ εύκολη. Όλοι οι συνάδελφοι με στήριξαν και ήταν στο πλευρό μου από την πρώτη στιγμή. Είναι απίστευτο το πόσο γρήγορα δέσαμε και λειτουργήσαμε από την αρχή σαν ομάδα. Η αλήθεια είναι ότι νιώθω ότι απέκτησα δεύτερη οικογένεια στην Κύπρο.

  Η επαφή με τους πελάτες και το ότι κάθε μέρα γνωρίζω νέους ανθρώπους είναι απόλαυση για μένα. Στο εστιατόριο στην Αγία Νάπα που δουλεύω εξυπηρετούμε μεγάλο αριθμό τουριστών από όλο τον κόσμο και αυτή η επικοινωνία με διαφορετικές κουλτούρες και εθνικότητες με συναρπάζει. Με βοήθησε να εξελιχθώ ως άνθρωπος αλλά και ως εργαζόμενος και να αποκτήσω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στις καθημερινές μου επαφές. Η χαρά που νιώθεις όταν προσφέρεις αγάπη και χαμόγελα στους ανθρώπους κάθε μέρα δεν μπορεί να εκφραστεί με λέξεις.

  Μέσα σε ένα χρόνο είδα τον εαυτό μου να εξελίσσεται, να αναπτύσσεται και να αναγνωρίζονται οι ικανότητές μου. Ξεκίνησα ήδη εκπαίδευση για την πρώτη μου προαγωγή σε Swing Manager, κάτι που με χαροποίησε πολύ μόλις μου ανακοινώθηκε. Μέχρι το καλοκαίρι θα είμαι βοηθός βάρδιας έχοντας την ευθύνη για τη διαχείριση προσωπικού κουζίνας ή εξυπηρέτησης, για την ασφάλεια και ποιότητα προϊόντων και για πολλά άλλα. Ανυπομονώ να το ζήσω όπως ανυπομονώ και για το πρώτο εβδομαδιαίο σεμινάριο που θα παρακολουθήσω για τη Διοίκηση Βάρδιας.

 • Η ιστορία της ΔήμητραςExpand

  Collapse

  ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΑΚΚΑ, 29, Store Manager, ΦΟΙΝΙΚΟΥΔΕΣ, ΛΑΡΝΑΚΑ
  “Κατάλαβα ότι αυτό θέλω να κάνω στη ζωή μου”

  Είμαι 29 χρονών εργάζομαι στα McDonald’s για 11 ολόκληρα χρόνια! Το αρχικό μου πλάνο, μόλις πρωτοξεκίνησα, ήταν να δουλέψω για ένα χρόνο και αργότερα να πάω για σπουδές. Αυτό δεν έγινε ποτέ. Από την αρχή κατάλαβα ότι αυτό θέλω να κάνω στη ζωή μου και ότι το μέλλον μου βρισκόταν μέσα σε αυτή την εταιρεία.

  Αποφάσισα λοιπόν να μείνω και παράλληλα ξεκίνησα να σπουδάζω Office Administrator το οποίο τελείωσα σε 2 χρόνια. Αρχικά, ρόλο στην απόφασή μου έπαιξαν τα ωφελήματα που πρόσφεραν όπως το ταμείο προνοίας, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ο σταθερός μισθός και το ευέλικτο ωράριο. Το πιο σημαντικό όμως ήταν το η δουλειά μου έδινε τη δυνατότητα να έρχομαι σε επαφή με πολύ κόσμο, να εκπαιδεύομαι αλλά και να μεταφέρω τις γνώσεις που απέκτησα σε άλλους.

  Η πορεία μου στα McDonald’s ήταν ανοδική. Με αργά και σταθερά βήματα, με συνεχή εκπαίδευση και πολλή δουλειά ανέβαινα συνεχώς ώσπου το 2012 προάχθηκα σε Store Manager. Παρακολούθησα σεμινάρια όπως το RLP (Restaurant Leadership Practices) και το BLB (Business Leadership Practices) τα οποία συνέβαλαν στην καλλιέργεια των ηγετικών και επιχειρηματικών μου δεξιοτήτων. Το 2017 πήρα το βραβείο του Store Manager of the Year. Η χαρά και η συγκίνησή μου γι’ αυτό το βραβείο ήταν τεράστια καθώς ένιωσα ότι οι κόποι και οι προσπάθειές μου αναγνωρίζονται και επιβραβεύονται.

  Στις αρμοδιότητές μου συγκαταλέγονται και η ανακάλυψη ταλέντων καθώς και η εκπαίδευση και επιμόρφωσή τους προκειμένου να προαχθούν σε μέλη της Διευθυντικής ομάδας του εστιατορίου. Είμαι πολύ περήφανη που βλέπω ανθρώπους που έχω εκπαιδεύσει να διαπρέπουν και να πετυχαίνουν τους στόχους τους.

  Το συναίσθημα της προσφοράς στους άλλους και της ικανοποίησης που παίρνεις όταν βλέπεις ανθρώπους που πιστεύεις σ’ αυτούς να πραγματοποιούν τα όνειρά τους, είναι για μένα το πιο σημαντικό πλεονέκτημα της δουλειάς μου.

 • Η ιστορία της ΆνναςExpand

  Collapse

  ΑΝΝΑ ΧΡΙΣΤΟΦΗ, 50, Υπεύθυνη Υποδοχής / Guest Experience Leader, ΛΕΥΚΩΣΙΑ
  “Είμαι περήφανη που δουλεύω στα McDonald’s”

  Έχω την ευλογία να είμαι μητέρα τεσσάρων παιδιών και γιαγιά με 2 υπέροχα εγγονάκια! Τα τελευταία 20 χρόνια δουλεύω στα McDonald’s. Όλα ξεκίνησαν το 1999 όταν δυο συγγενείς μου δούλευαν στα McDonald’s. Ήταν πολύ ενθουσιασμένοι και ευχαριστημένοι από τη δουλειά τους, και ιδιαίτερα με τα ευέλικτα ωράρια που είχαν, που για μένα έμοιαζε ιδανικό στη συγκεκριμένη περίοδο της ζωής μου, έτσι έκανα αίτηση εργασίας. Ήταν δύσκολη εποχή τότε για μένα και λόγω προσωπικών θεμάτων αλλά και πρακτικών. Δεν είχα καν αυτοκίνητο! Για καλή μου τύχη η αίτησή μου έγινε δεκτή και ξεκίνησα δουλειά αμέσως.

  Είχα πολλή όρεξη! Ήθελα να μάθω τα πάντα. Ξεκίνησα να δουλεύω στην κουζίνα και παρόλο που μου άρεσε, ένιωθα ότι ήθελα πιο άμεση επαφή με τον κόσμο. Είχα την ευκαιρία να βοηθήσω τους συναδέλφους μου στην τραπεζαρία στη διοργάνωση παιδικών πάρτυ και στην εξυπηρέτηση των πελατών και εκεί κατάλαβα και στην πράξη πόση χαρά μου δίνει η επικοινωνία με τους ανθρώπους. Οι υπεύθυνοι είδαν την απόδοσή μου, αναγνώρισαν την προσπάθειά μου και αποφάσισαν ότι η θέση της Customer Care είναι μια θέση που ανταποκρίνεται στις ικανότητες και τις ανάγκες μου. Σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα ξεκίνησα να δουλεύω μόνιμα σε αυτή τη θέση.

  Δε θα ξεχάσω ποτέ, όταν χρειάστηκε κάποια στιγμή να σταματήσω προσωρινά τη δουλειά μου εξαιτίας προβλήματος υγείας που είχε μέλος της οικογένειάς μου. Τα McDonald’s ήταν δίπλα μου. Μου έδωσαν όσο χρόνο χρειαζόμουν και όταν πια μπορούσα να επιστρέψω, κατευθείαν πήρα τη δουλειά μου πίσω και δεν θα σταματήσω ποτέ να είμαι ευγνώμων για όλη τη βοήθεια και τη στήριξη που δέχτηκα.

  Περνάμε τη μισή μας ζωή στο χώρο εργασίας μας και θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό γιατί η δουλειά μου, μου προσφέρει χαρά και μου ανεβάζει τη διάθεση! Πολλές φορές, στο εστιατόριο που εργάζομαι στην Έγκωμη, έρχονται έφηβοι και μου λένε ότι με θυμούνται από τα παιδικά πάρτυ που κάναμε όταν ήταν μικρά παιδιά. Είναι τόσο συγκινητικό να σε θυμούνται άνθρωποι και να συνδέουν τόσο όμορφες παιδικές αναμνήσεις μαζί σου.

  Εργάζομαι ως GEL που σημαίνει ότι υποδέχομαι τους πελάτες και φροντίζω έτσι ώστε η εμπειρία τους στο εστιατόριό μας να είναι ευχάριστη και να περάσουν όμορφα είτε έρχονται με την οικογένειά τους, είτε με τους φίλους τους, είτε μόνοι τους!

  Είμαι πολύ περήφανη που δουλεύω σε ένα τόσο δυνατό brand αλλά και σε μια εταιρεία με ήθος και αρχές. Δεν είναι μόνο ότι είναι καλός εργοδότης και προσφέρει ωφελήματα αλλά πέρα απ’ αυτό, το περιβάλλον είναι ανθρώπινο. Είναι πάντα δίπλα μας, σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Και μιλάω εκ πείρας! Τα McDonald’s είναι το δεύτερο σπίτι μου!

  “Περνάµε τη µισή µας ζωή στο χώρο εργασίας και είµαι τυχερή γιατί η δουλειά µου µου προσφέρει χαρά.”

 • Η ιστορία του ΣάββαExpand

  Collapse

  ΣΑΒΒΑΣ ΧΑΤΖΗΣΤΥΛΙΑΝΟΥ, 23, SWING MANAGER, ΛΑΡΝΑΚΑ
  “Tο περιβάλλον στη δουλειά είναι απίστευτο”

  Πραγματικά, όταν το βίωσα κατάλαβα γιατί οι άνθρωποι είναι τόσο φιλικοί και χαρούμενοι. Το περιβάλλον στη δουλειά είναι απίστευτο, δουλεύουμε με ομαδικό πνεύμα γι’ αυτό και καταφέρνουμε να αντιμετωπίσουμε όλες τις δυσκολίες που προκύπτουν αλλά και να έχουμε τόσο καλά αποτελέσματα. Δεν είναι τυχαίο που δεν είμαστε μόνο συνάδελφοι πια αλλά φίλοι με κοινά ενδιαφέροντα και κάνουμε παρέα και εκτός δουλειάς.

  Πιστεύω πολύ στη σημασία της ομάδας και δεν είναι τυχαίο που το πάθος μου είναι το ποδόσφαιρο. Παράλληλα με τη δουλειά μου στα McDonald’s δουλεύω ως προπονητής σε ομάδες παιδιών κάτω των 12 ετών. Βλέπω πολλές ομοιότητες ανάμεσα στις δυο μου ασχολίες και το ένα βοηθάει το άλλο. Από τη θέση μου ως Swing Manager και τα σεμινάρια που έκανα κατάφερα να αποκτήσω περισσότερη υπομονή, να μπορώ να διαχειρίζομαι τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά ανάλογα με την προσωπικότητα και τις ανάγκες του και να αντιδρώ σωστά σε στιγμές μεγάλης πίεσης και άγχους. Όλα τα παραπάνω είναι πολύ χρήσιμα και στην προπόνηση που κάνω στα παιδιά. Η ενασχόλησή μου με το ποδόσφαιρο αλλά και η θέση μου στα McDonald’s είναι και τα δυο επαγγέλματα που απαιτούν πειθαρχία, ομαδικό πνεύμα και συνεργασία.

  Είμαι πολύ χαρούμενος που λόγω ευέλικτου ωραρίου που μου προσφέρουν στα McDonald’s μπορώ να συνδυάσω τη δουλειά με την προπόνηση. Στόχος μου είναι να συνεχίσω να εξελίσσομαι και στα δυο και κάποια στιγμή με σταθερά βήματα και συνεχή εκπαίδευση να καταφέρω να προαχθώ σε Αssistant Manager.

  “Η ενασχόλησή µου µε το ποδόσφαιρο αλλά και η θέση µου στα McDonald’s είναι και τα δυο επαγγέλματα που απαιτούν πειθαρχία, ομαδικό πνεύμα και συνεργασία.”

 • Η ιστορία του KhawarExpand

  Collapse

  KHAWAR IQBAL MALIK, 32, CREW TRAINER, ΛΑΡΝΑΚΑ
  “Απέκτησα δεύτερη οικογένεια”

  Ήρθα στην Κύπρο για να σπουδάσω και πριν 8 χρόνια γνώρισα τη γυναίκα μου, παντρευτήκαμε και έχουμε 3 παιδάκια Έχω σπουδάσει Ηλεκτρολόγος Μηχανικός αλλά έκανα διάφορες δουλειές για να φροντίσω την οικογένειά μου. Πριν από δύο χρόνια ξεκίνησα δεύτερη δουλειά στα McDonald’s. Χρειαζόμουν τα επιπλέον χρήματα αλλά ήταν δύσκολο για μένα να βρω δουλειά part-time που να μπορεί να συμβαδίσει με την πρώτη μου δουλειά σε θέμα ωρών και ταυτόχρονα να έχω χρόνο να βλέπω τους δικούς μου ανθρώπους.

  Το έβλεπα σαν πρόκληση να δουλέψω σε μια μεγάλη εταιρεία όπως τα McDonald’s και έτσι, όταν μία μέρα επισκέφτηκα ένα από τα εστιατόρια σαν πελάτης είδα αγγελία για διαθέσιμη θέση εργασίας αποφάσισα να το κάνω. Πραγματικά, η συγκεκριμένη δουλειά μου πρόσφερε πάρα πολλά. Ο μισθός, τα bonus, ο 13ος μισθός και το ευέλικτο ωράριο δεν είναι τα μοναδικά πλεονεκτήματα της δουλειάς μου. Ως Crew Trainer ανέπτυξα τις ηγετικές και επικοινωνιακές μου ικανότητες, έγινα πιο αποτελεσματικός και πιο αποφασιστικός στη λήψη αποφάσεων. Έχω περισσότερη αυτοπεποίθηση και κάθε μέρα αποκτώ μια διαφορετική εμπειρία. Ξεκίνησε η εκπαίδευσή μου για να προαχθώ στη θέση του Swing Manager και ανυπομονώ να δουλέψω και σε αυτό το ρόλο.

  Η σχέση που έχουμε με τους συναδέλφους είναι μοναδική. Δεν το έχω ξανασυναντήσει σε άλλη δουλειά. Με στηρίζουν και με βοηθούν σε ό,τι χρειαστώ. Δεν είναι εύκολο να κάνεις δύο δουλειές και ευτυχώς οι συνάδελφοι και οι υπεύθυνοί μου στα McDonald’s έχουν κατανόηση και κάνουν τα πάντα για να με διευκολύνουν. Λειτουργούμε σε όλα σαν ομάδα. Φροντίζουμε ο ένας τον άλλο και μοιραζόμαστε στιγμές και στη δουλειά αλλά και από τη ζωή μας γενικότερα. Νιώθω ότι στα McDonald’s απέκτησα δεύτερη οικογένεια πράγμα που είναι πολύ σημαντικό για μένα αφού οι γονείς μου, οι συγγενείς και οι φίλοι μου είναι μακριά.

  Θέλω να συνεχίσω τη σκληρή δουλειά έτσι ώστε να κατακτήσω τους στόχους μου για επαγγελματική ανέλιξη και νιώθω τυχερός που βρίσκομαι σε μια εταιρεία που μου προσφέρει όλα τα εφόδια για να καταφέρω όσα ονειρεύομαι και σε ένα περιβάλλον χωρίς διακρίσεις που δίνονται ίσες ευκαιρίες σε όλους!

 • Η ιστορία της ΑθηνάςExpand

  ΑΘΗΝΑ ΤΣΑΚΙΔΟΥ, 40, 2ND ASSISTANT MANAGER, ΠΑΛΛΟΥΡΙΩΤΙΣΣΑ
  “Στα McDonald’s είμαστε μέλη μιας μεγαλύτερης οικογένειας.”

  Ήρθα στην Κύπρο από Ελλάδα πριν 20 χρόνια μαζί με την κόρη μου τη Μαρία. Έψαχνα για δουλειά και τα McDonald’s ήταν κοντά στο σπίτι μου και αυτό εξυπηρετούσε τις ανάγκες μου. Η κόρη μου ήταν ακόμα μωρό και ήθελα να είμαι όσο πιο κοντά της γινόταν. Αυτός ήταν ο λόγος που αρχικά επέλεξα να κάνω αίτηση εκεί.

  Είχα πολύ χαμηλή αυτοπεποίθηση τότε και, στην αρχή, μόλις αντιλήφθηκα το ρυθμό της δουλειάς και τις απαιτήσεις φοβήθηκα ότι δε θα τα καταφέρω. Παρόλα αυτά, όλοι οι συνάδελφοί μου με βοήθησαν να προσαρμοστώ και με καθοδήγησαν με υπομονή και αγάπη. Πολύ σύντομα βρήκα τους ρυθμούς μου και ήμουν πολύ χαρούμενη με τη δουλειά και τα καθήκοντά μου. Ξεκίνησα ως Crew στην κουζίνα και σχεδόν αμέσως μεταφέρθηκα στο ταμείο. Μέσα σε διάστημα δύο χρόνων προάχθηκα σε Crew Trainer και Swing Manager. Κάθε προαγωγή μου αναπτέρωνε το ηθικό και με πείσμωνε να πετύχω όλο και περισσότερα. Πράγματι τον επόμενο χρόνο προάχθηκα σε Assistant Manager.

  Για μένα η συναναστροφή με νέο κόσμο κάθε μέρα και το ομαδικό πνεύμα που υπάρχει μεταξύ μας είναι απόλαυση.

  Είμαι τόσο ικανοποιημένη με τη δουλειά μου που όταν η κόρη μου η Μαρία μεγάλωσε και ήθελε να βρει δουλειά της πρότεινα να έρθει στα McDonald’s. Να δοκιμάσει και να δει η ίδια αν της αρέσει. Όντως η Μαρία ξεκίνησε και όπως κι εγώ αγάπησε τη δουλειά μας. Μπορεί να συνδυάσει τη δουλειά με τις σπουδές της κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για μια φοιτήτρια.

  Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων απέκτησα και δεύτερη κόρη, την Βικτώρια η οποία αν και ακόμα μικρή εξέφρασε την επιθυμία να ξεκινήσει δουλειά στα McDonald’s. Εγώ γνωρίζοντας καλά το περιβάλλον, την ενθάρρυνα να το δοκιμάσει αφού το επιθυμεί. Είναι απίστευτο το συναίσθημα να δουλεύουμε όλες μαζί και κάποιες φορές τυχαίνει να είμαστε στην ίδια βάρδια. Εκεί δεν είμαστε μητέρα και κόρες. Εκεί είμαστε μέλη μιας μεγαλύτερης οικογένειας.

 • Η ιστορία της ΣτάυρηExpand

  ΣΤΑΥΡΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥ, 24, Swing Manager, ΛΕΜΕΣΟΣ
  “Δεν µπορώ να φανταστώ τη ζωή µου σε άλλο επαγγελµατικό περιβάλλον”

  Είμαι 24 χρονών και δουλεύω στα McDonald’s τα τελευταία 9 χρόνια. Μια ζωή! Η μητέρα μου δούλευε για πάρα πολλά χρόνια στα McDonald’s και μετά από παρότρυνσή της έκανα αίτηση για δουλειά. Ο λόγος που η μητέρα μου με ενθάρρυνε να εργαστώ στα McDonald’s ήταν επειδή ήμουν πολύ εσωστρεφής, ντροπαλή και αντιμετώπιζα μεγάλο πρόβλημα στις διαπροσωπικές μου σχέσεις. Η οικογένειά μου προσπαθούσε να με βοηθήσει αλλά εγώ δεν μπορούσα να αποβάλω την ντροπή και συστολή που ένιωθα.

  Όταν ξεκίνησα λοιπόν στα McDonald’s σιγά σιγά κατάφερα να ξεπεράσω όλους τους φόβους μου. Η συνεχής επαφή με κόσμο αλλά και ο τρόπος που με προσέγγισαν οι συνάδελφοί μου, βοήθησαν στην κοινωνικοποίησή μου και στο να γίνω ένας εξωστρεφής και χαρούμενος άνθρωπος. Τώρα πια, 10 χρόνια μετά, έχω πολλούς φίλους και οι περισσότεροι είναι μέσα από την ομάδα μας στα McDonald’s.

  Στην αρχή λόγω σχολείου και μαθημάτων δούλευα ως υπάλληλος μερικής απασχόλησης αλλά αργότερα, παράλληλα με τις σπουδές μου στη Διαιτολογία και Διατροφή εργαζόμουν περισσότερες ώρες, πάντα όμως έχοντας ευέλικτο ωράριο για να μπορώ να το συνδυάσω με τις εξετάσεις μου. Τώρα θα συνεχίσω τις σπουδές μου για Master στην Τεχνολογία Τροφίμων πάντα δουλεύοντας στα McDonald’s ως Swing Manager μερικής απασχόλησης. Είμαι υπεύθυνη για την ομαλή λειτουργία του εστιατορίου, την ικανοποίηση των πελατών , την ποιότητα και ασφάλεια των προϊόντων μας, και φροντίζω έτσι ώστε το προσωπικό μας να εργάζεται σε ένα άψογο εργασιακό περιβάλλον βάσει των προτύπων της McDonald’s. Κατά περιόδους έχω την ευθύνη είτε για τις παραγγελίες πρώτων υλών είτε για τον συντονισμό της εκπαίδευσης Προσωπικού.

  Δεν μπορώ πια να φανταστώ τη ζωή μου σε άλλο επαγγελματικό περιβάλλον. Στόχος μου είναι να συνεχίσω την σκληρή δουλειά και να παρακολουθώ σεμινάρια σχετικά με την διοίκηση εστιατορίου και ανάπτυξη των ηγετικών μου ικανοτήτων έτσι ώστε να ανελιχθώ μέσα στην εταιρεία όσο πιο πολύ μπορώ.